Biscuiți de casă cu semințe și magiun 12 luni

Biscuiți de casă cu semințe și magiun

de Eugenia
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Biscuiți

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Acești biscuiți de casă cu semințe și magiun, fără zahăr, sunt ușor de preparat și delicioși pentru întreaga familie. Poftă bună!

Biscuiți de casă cu semințe și magiun de prune – ușor de făcut, pe placul întregii familii. Sunt o gustare sănătoasă, fără zahăr, dar cu multe grăsimi sănătoase și fibre.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Puneți într-un castron mai mare făina, stafidele, nucile și semințele de in.
  2. Pe acestea din urmă le mărunțiți cu ajutorul unui robot de bucătărie sau a unei râșnițe de cafea.
  3. Între timp, puneți la fiert puțină apă, iar când aceasta clocotește, adăugați curmalele și lăsați-le să se înmoaie timp de 6 minute.
  4. Scoteți-le din apă, decojiți-le și pasați pulpa cu o furculiță, până obțineți o pastă.
  5. Adăugați peste compoziția din castron, pasta de curmale și iaurtul.
  6. Frământați aluatul, fie cu mâna, fie cu o lingură, până când acesta se întărește puțin, lipindu-se totuși de mână. Consistența aluatului va fi mai moale, biscuiții putând fi puși în tavă cu dosul lingurii.
  7. În cazul în care aluatul este prea tare, puteți adăuga puțin din apa în care au fiert curmalele. Dacă însă este prea moale, mai adăugați puțină făină.
  8. Într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt, puneți biscuiții cu dosul lingurii și întindeți-i puțin ca să se poată coace și în interior.
  9. Pentru un plus de gust și aspect, ungeți fiecare biscuite cu puțin magiun de prune fără zahăr.
  10. Scoteți-i din cuptor când s-au rumenit și răciți-i înainte de a-i mânca.

Sursă foto: diversificare.ro