Salată caldă de legume (de la 1 an)

3627236827_63f82d3795_z Ingrediente:
– 2-3 ardei roşii
– 1 dovlecel mediu
– 2 tije de ţelină
– 10 ciuperci mici
– 3 roşii
– 200 g măsline verzi
– câteva linguri de ulei de măsline
– zeamă de lămâie
sare

Mod de preparare:
Se spală legumele. Ardeii se curăţă de sâmburi, iar dovleceii se taie fâşii pe lung, ciupercile se taie în jumătăţi, roşiile se cubulețe
Legumele se coc în tigaia grill pe rând, lăsând la urmă roşiile. Legumele se coc pe ambele părţi, dacă este necesar, până se înmoaie. Ardeii se curăță de coajă, dacă este cazul, adică dacă se înnegreşte la copt. Roşiile se coc la final, pe partea cu coajă, dar nu mai mult de 1 minut pentru a nu se înmuia prea tare. Apoi se taie toate legumele în fâşii cât mai subţiri şi se aşează pe un platou alternându-le. Roşiile se aşează deasupra, împreună cu măslinele. Se stropeşte salata cu zeama de lămâie după gust şi, pentru copii mai mari de 1 an, se poate adăuga puţină sare.

Sursa foto: https://flic.kr/p/6wwx8Z

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On