Vinete umplute cu orez (de la 2 ani)

vinete umplute Ingrediente:
– un sfert de cană de orez cu bob lung și orez sălbatic (amestec)
– 1 vânătă (aproximativ 350g greutate)
– 1 ceapă mică tocată mărunt
– 2 cătei de usturoi zdrobiți
– jumătate dintr-un ardei gras mic
– 1 lingură ulei de măsline
– 2 linguri apă
– 3 linguri de stafide
– un sfert de cană de nuci caju tocate
– jumătate de linguriță de oregano uscat
– jumătate de cană de parmezan ras
sare și piper după gust
– oregano sau pătrunjel proaspăt pentru decor

Mod de preparare:
Gătiți orezul într-o tigaie cu apă sărată pentru 15 minute sau până este fiert. Scurgeți, clătiți și scurgeți iar.

Fierbeți o oală de apă.Tăiați vânăta în jumătate pe lungime, după ce ați tăiat codița. Scoateți miezul lăsând doar coaja cu grosimea de aproximativ 1,5 cm. Scufundați în oala cu apă clocotită și mai fierbeți cam 3-4 minute. Miezul vinetei se toacă mărunt.

Într-o tigaie înfierbântați uleiul de măsline cu puțină apă și înăbușiți ceapa și usturoiul până încep să se înmoaie. Adăugați ardeiul gras și miezul vinetei și mai gătiți pentru 2 minute. Adăugați apa și mai lăsați pe foc încă 2-3 minute.

Adăugați stafidele, nucile caju, oregano și orezul fiert în amestec și asezonați cu sare și piper după gust.

Așezați cojile de vânătă într-un vas de ceramică și umpleți cu amestecul de mai sus. Acoperiți și băgați în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute. Scoateți vasul din cuptor, înlăturați capacul și puneți parmezanul deasupra. Reintroduceți în cuptor pentru încă 3-4 minute până ce capătă o culoare aurie.

Serviți vinetele cu orez calde, cu puțin oregano și pătrunjel proaspăt.

Sursă foto: http://flic.kr/p/94GSAo

Author: Stefania

Sunt mamica lui Horia, un grăsunel fălcos și haios, care ne ajută în fiecare zi să trăim mai sănătos și mai frumos. Locuim în Abu Dhabi, printre curmale și mango delicioase, unde produsele bio sunt rare și scumpe fiind chiar o adevarată provocare. Însă, cu imaginație și perseverență reușim să ne hrănim sănătos.

Share This Post On