Lapte de nuci (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Dacă vreți să-i oferiți copilului vostru un lapte plin de grăsimi sănătoase, vitamine și alte substanțe nutritive, vă recomandăm lapte de nuci sau semințe. În rețeta de azi noi am folosit nucile.

O rețetă raw vegan de lapte de nuci îndrăgit atât de părinți cât și de copii.

Lapte de nuci

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 100g nuci
– 1 litru apă plată
miere de albine sau sirop de agave
scorțișoară

Mod de preparare:
Într-un castron se pun la înmuiat nucile și se lasă peste noapte. Dimineața se aruncă apa în care au stat și se mai spală încă odată. Apoi se pun într-un blender împreună cu apa și se macină 1-2 minute.

Cu ajutorul unui tifon pus în 2 sau 3 straturi strecurați amestecul și storceți foarte bine.
Nucile rămase în tifon pot fi păstrate într-un borcan la frigider și consumate cu cereale, biscuiți sau cu orice altă gustare.

În laptele obținut după strecurare adăugați miere sau sirop de agave și scorțișoară în cantitățile preferate de copil.
Laptele se păstrează la frigider într-un recipient de sticlă pentru 2 sau 3 zile. Poate fi servit cald (temperatura să fie de maxim 40 grade Celsius) sau rece.

Note:
1- Dacă doriți să obțineți un gust mai intens și o textură mai densă a acestui lapte fie măriți cantitatea de semințe, fie micșorați cantitatea de apă.
2- O altă variantă de îndulcire a acestui lapte de nuci o reprezintă și curmalele. La 1 litru de lapte puteți folosi 15 curmale înmuiate înainte de preparare pentru 1-2 ore.
3- Puteți aplica această rețetă și pentru alte tipuri de semințe sau nuci.
4- În loc de scorțișoară puteți folosi vanilie sau carob.

Sursă foto: http://flic.kr/p/4d6pKx

Author: Eugenia

Înainte de orice, sunt mama a 2 copii mâncăcioși și jucăuși. Le mulțumesc că au (re)adus în viața noastră de părinți ocupați mâncarea sănătoasă, gustoasă și preparată în casă.

Share This Post On
 • maria

  buna! bebele meu are 10 luni si as fi vrut sa ii prepar acest lapte. imi puteti spune de ce este recomandat de la 1 an? multumesc.

  • Carmen Calin

   Buna Maria, pentru ca nucile si majoritatea semintelor sunt recomandate de la varsta de un an fiind cu risc mare de alergie.

   • eu

    din ce se poate prepara lapte vegetal pt copiii sub 1 an?

    • Carmen Calin

     in functie de varsta copilului, poti incerca laptele de mei, soia, susan, orez. Gasesti cateva retete si la noi pe site.