musaca din soia 1 an

Musaca din soia

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Musaca din soia este alternativa ideală atunci când vrei să reduci consumul de carne sau pur și simplu adopți un stil plant based.

Musacaua este un preparat cu istorie lungă și origini undeva în peninsula Arabică. Aceasta este o variantă adaptată ce nu conține carne: musaca din soia.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă cu puţină sare, după care se curăţă şi se feliază. 
  2. Soia se lasă la hidratat timp de 20 de minute în apă fierbinte cu puțină sare. 
  3. Se scurge de apă şi se adaugă sosul de roşii, mărarul, ceapa tocată fin, morcovul ras, drojdia nutritivă, cimbrul şi smântâna (se păstrează câteva linguri de smântână pentru decor).
  4. Acum trecem la asamblare. Vom folosi o tavă înaltă sau un vas ceramic în care aşezăm mai întâi un strat de cartofi (jumătate din cantitate), amestecul de soia cu sos de roşii, apoi restul de cartofi. 
  5. La final se toarnă smântâna păstrată şi se decorează cu felii de roşii.
  6. Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute. 
Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro