Latkes sau clătite cu cartofi 1 an

Latkes sau clătite cu cartofi

de Sorin
Masă

Gustare

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Clătite/pancakes

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Ce-ar fi să vă surprindeți copiii și prietenii cu un preparat care la prima vedere este o mâncare banală? Încercaţi Latkes sau clătite cu cartofi!

Latkes sau clătite cu cartofi este un preparat specific bucătăriei europene şi celei din Orientul Mijlociu. Clătitele cu cartofi pot fi sărate, ca cele de mai jos, sau pot fi  dulci, însoţite de sos de mere, scorţişoară, afine sau orice altceva vă mai trece prin minte. Imaginaţia nu are limite!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăță cartofii și se rad pe răzătoarea mare, după care se scurg bine de apă. 
  2. Adăugăm cartofii împreună cu celelalte ingrediente într-un castron și amestecăm până când obținem o consistență care sa poată fi modelată.
  3. Se aduce cuptorul la o temperatură de 170 de grade, se pune în tavă hârtie de copt și se adaugă amestecul cu lingura, în forme de chiftele plate, de dimensiunile unei palme. 
  4. După ce s-a completat tava se bagă latkes la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, până se rumenește.

Se poate servi cu smântână și ceapă verde, salată de rucola.
Puteţi înlocui cartofii cu morcovi, ceapă sau legumele preferate!
Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro