Koshari, fel de mâncare egiptean 1 an

Koshari, fel de mâncare egiptean (de la 1 an)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Un fel de mâncare egiptean gustos, pe bază de linte, potrivit pentru mici și mari deopotrivă – Koshari, fel de mâncare egiptean.

Un fel de mâncare egiptean gustos, pe bază de linte, potrivit pentru mici și mari deopotrivă – Koshari, fel de mâncare egiptean.

Koshari, fel de mâncare egiptean

koshari

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 ceașcă orez
– 1 ceașcă paste (de orice fel, merge de minune o combinație de spaghete cu melcișori)
– 1 ceașcă linte
– 1 ceapă
– 1 căpățână usturoi
– 1-2 foi de dafin
– 2 cănuțe supă de bază
– 2 cănuțe suc de roșii
– 1 linguriță chimen
– 2 linguri ulei de cocos /măsline
– 1 linguriță oțet
– ierburi după gust
sare și piper după gust

Mod de preparare:
Orezul se călește ușor în 2 linguri de ulei de măsline /cocos și puțină apă apoi se adaugă supa de bază și se lasă la fiert la foc mic cu capac până e gata. Lintea se spală bine și se pune la fiert împreună cu jumătate de căpățână de usturoi, foile de dafin și chimenul.

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.

Sosul se prepară în felul următor: se călește în puțină apă ceapa. Când devine sticloasă se adaugă usturoiul și se lasă până devine arămiu. Se adaugă sucul de roșii, oțetul, se condimentează cu sare, piper, ierburi și se lasă la fiert la foc mic circa 10-15 minute.

Într-o cratiță se amestecă orezul cu lintea și pastele. Sosul se pune peste amestec când se servește în farfurie.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7fTAN2

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Orezul se călește ușor în 2 linguri de ulei de măsline /cocos și puțină apă apoi se adaugă supa de bază și se lasă la fiert la foc mic cu capac până e gata. 
  2. Lintea se spală bine și se pune la fiert împreună cu jumătate de căpățână de usturoi, foile de dafin și chimenul.
  3. Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.
  4. Sosul se prepară în felul următor: se călește în puțină apă ceapa. 
  5. Când devine sticloasă se adaugă usturoiul și se lasă până devine arămiu. 
  6. Se adaugă sucul de roșii, oțetul, se condimentează cu sare, piper, ierburi și se lasă la fiert la foc mic circa 10-15 minute.
  7. Într-o cratiță se amestecă orezul cu lintea și pastele. Sosul se pune peste amestec când se servește în farfurie.

Comentarii