Gem de căpșune 12 luni

Gem de căpşune (de la 1 an)

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O nouă reţetă pentru gem de căpşune fără zahăr. Se face imediat şi se termină rapid. Conţine fructe şi niciun pic de zahăr.

Vă prezentăm o nouă reţetă de gem de căpşune, fără zahăr. Se face imediat şi se termină le fel de repede. Poate fi folosit ca sos pentru diferite preparate dulci.

Gem de căpşune

gem de capsune

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală şi se curăţă căpşunele. 
  2. Se pune puţină apă într-un vas, cam 1-2 linguri şi se adaugă gelatina. Se amestecă folosind o lingură de lemn.
  3. Se adaugă căpșunele în același vas cu gelatina.
  4. Se zdrobesc cu o furculiţă pentru a mai lăsa zeamă şi se amestecă. Apoi se porneşte focul. Se lasă la foc mic amestecând până când se îngroaşă și ajunge la consistența unui sos. 
  5. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit pentru a se îngroşa. Se gustă. Dacă veţi considera că nu este destul de dulce, puteţi adăuga îndulcitor natural.
  6. Se prepară pentru a fi servit în prăjituri, clătite sau pe pâine.
  7. Se păstrează la frigider, nu mai mult de o săptămână.
Se spală şi se curăţă căpşunele. Se pune puţină apă într-un vas, cam 1-2 linguri, şi se adaugă gelatina. Se amestecă folosind o lingură de lemn.

Căpşunele se spală, se curăță şi se pun în acelaşi vas. Se zdrobesc cu o furculiţă pentru a mai lăsa zeamă şi se amestecă. Apoi se porneşte focul. Se lasă la foc mic amestecând până când se îngroaşă, devenind de consistenţa unui sos.

Se ia de pe foc şi se lasă la răcit pentru a se îngroşa. Se gustă. Dacă veţi considera că nu este destul de dulce puteţi adăuga îndulcitor natural.

Se prepară pentru a fi servit în prăjituri, clătite sau pe pâine. Se păstrează la frigider, nu mai mult de o săptămână.

Sursa foto: https://flic.kr/p/6sh8Z4

Comentarii