Paste cu ton 1-3 ani

Paste cu ton (după 1 an)

de Adelina
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Paste

Timp de preparare

15

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Paste cu ton este un preparat ușor și rapid. Un deliciu pentru fiecare dintre noi! Cei mici cu siguranță vor mai cere încă o porție. Poftă bună!

Chef Adelina ne-a pregătit paste cu ton, un preparat ușor și rapid, delicios pentru fiecare dintre noi. Cei mici cu siguranță vor cere încă o porție. Poftă bună!

Paste cu ton

paste cu ton

Ingrediente:

Mod de preparare:

În primul rând fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, cu puțină sare. Eu le prefer al dente, așa că întotdeauna le las cu 1-2 minute mai puțin.

În timp ce fierbem pastele, începem să preparăm sosul. Ceapa și roșia se taie cubulețe.  Se pune pe foc o tigaie cu ulei și câteva linguri cu apă. Adăugăm ceapa, o lăsăm circa 2 minute, după care punem și roșia. Amestecăm și le lăsăm la foc mic cam 5 minute.

Se taie măslinele în fâșii și se toacă pătrunjelul. În tigaie se adaugă tonul cu sucul din conservă, împreună cu aproximativ 100 ml de apă, măslinele, pătrunjelul și chilli, dacă alegeți să îl folosiți.  Lăsați totul la foc mic înca 5 minute și puneți un praf de sare. Când pastele sunt gata, le scurgem de apă și le adăugăm peste sos, lăsându-le încă 1-2 minute să traga din savoarea sosului. Cantitatea de paste va fi de 4 porții zdravene.

Puneți deasupra parmezan ras și, opțional, puțină zeamă de lămâie. Poftă mare!

Foto: diversificare.ro

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. În primul rând, fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, cu puțină sare. Eu le prefer al dente, așa că întotdeauna le las cu 1-2 minute mai puțin.
  2. În timp ce fierbem pastele, începem să preparăm sosul. Ceapa și roșia se taie cubulețe.  
  3. Se pune pe foc o tigaie cu ulei și câteva linguri cu apă. 
  4. Adăugăm ceapa, o lăsăm circa 2 minute, după care punem și roșia. 
  5. Amestecăm și le lăsăm la foc mic cam 5 minute.
  6. Se taie măslinele în fâșii și se toacă pătrunjelul.
  7.  În tigaie se adaugă tonul cu sucul din conservă, împreună cu aproximativ 100 ml de apă, măslinele, pătrunjelul și chilli, dacă alegeți să îl folosiți. 
  8.  Lăsați totul la foc mic înca 5 minute și puneți un praf de sare.
  9.  Când pastele sunt gata, le scurgem de apă și le adăugăm peste sos, lăsându-le încă 1-2 minute să absoarbă din savoarea sosului.
  10.  Cantitatea de paste va fi de 4 porții zdravene.
  11. Puneți deasupra parmezan ras și, opțional, puțină zeamă de lămâie. Poftă mare!

Comentarii