Soté de broccoli, conopidă și mazăre (de la 8 luni)

Soté de broccoli, conopidă și mazăre este un preparat rapid, aromat și versatil, apreciat de toți membrii familiei, indiferent de vârstă! Partea frumoasă este că se poate combina cu o multitudine de preparate, atât de variate: de la pește sau chiftele, la bulgur, cușcuș ori quinoa, iar lista rămâne deschisă.

Soté de broccoli, conopidă și mazăre

Soté de broccoli, conopidă și mazăre

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se pune un vas cu apă la fiert, cu un praf de sare, acoperit cu capac, timp în care se pregătesc legumele.
  2. Buchetele de broccoli și conopidă se spală bine, se taie în buchețele mai mici și se trec din nou printr-un jet de apă. Se lasă la scurs.
  3. Când apa fierbe, se poate pune deja mazărea, bine spălată și ea. Am folosit mazăre congelată, însă dacă este proaspătă, cu atât mai bine! Lăsăm să fiarbă 10-15 minute, încât boabele de mazăre să fie aproape fierte.
  4. Se adaugă buchețelele de broccoli și conopidă, care vor fierbe pentru încă 5 minute.
  5. Se scurge apa, se transferă legumele într-o strecurătoare și se trec rapid printr-un jet de apă rece. Acest lucru va opri procesul de gătire și va preveni înmuierea excesivă a legumelor. Pentru copiii care preferă o consistență mai moale, se poate sări peste acest pas, iar legumele se pot acoperi cu capac pentru câteva minute. Lăsând legumele să se gătească ușor, “al dente”, acestea își păstrează mai multe din substanțele nutritive și îi ajută pe cei mici să exerseze mestecatul alimentelor ușor crocante.
  6. Într-un vas încăpător se încălzește untul, la foc mic, împreună cu usturoiul tăiat felii sau zdrobit cu marginea lamei cuțitului și tocat mărunt. Acest pas durează foarte puțin, doar cât să se topească bine untul, fără a prăji usturoiul.
  7. Se adaugă legumele fierte și se amestecă bine.
  8. Se mai țin legumele pe foc 2-3 minute, amestecând frecvent.
  9. Se stropește totul cu ulei de măsline.
  10. Se presară sare, piper după gust și se adaugă busuiocul tocat mărunt.
  11. Pentru copiii mai mari de 3 ani se adaugă și semințele de pin ca atare, iar pentru cei mai mici se mărunțesc bine pentru a preveni riscul de înec.
Sugestie:

Soté-ul de broccoli, conopidă și mazăre acompaniază perfect peștele pregătit la cuptor, însă eu am ales să îl combin cu bulgur. Rezultatul a fost de succes atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Foto: diversificare.ro

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On