Supă cremă de spanac (de la 10 luni)

Print Friendly, PDF & Email

Supă cremă de spanac – Potrivită pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, supa de spanac contribuie la aportul zilnic de vitamine și minerale ale întregii familii.

Supă cremă de spanac

Supă cremă de spanac

Ingrediente:

– 1 cubuleț de unt
– 2 cepe
– 400 g spanac
– 1 gălbenuş de ou
– 100 g smântână
– 1 căţel de usturoi
sare (opțional, pentru copii mai mari de 1 an)
piper măcinat
– nucşoară
– crutoane de pâine (toast)

Mod de preparare:

Într-o tigaie încinsă se pune untul cu 2-3 linguri de apă. Ceapa tocată se ține în tigaie până se înmoaie. Separat,  spanacul bine spălat se pune într-un vas cu apă clocotită și se păstrează pe foc timp de 3-4 minute. Se scurge de apă, se adaugă peste ceapă, apoi se lasă la răcit, după care se pune compoziția în blender pasându-se bine.

Separat se amestecă gălbenuşul cu smântâna şi se adaugă peste supă în blender. Opțional se adaugă sarea si piperul. Se pune la fiert din nou, adaugându-se nucşoara şi usturoiul pisat. Se ţine pe foc până fierbe 1-2 minute şi se serveşte fierbinte, cu crutoane de pâine.

Sursa foto: https://flic.kr/p/dZ6Aor

 

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On