Paste cu roşii şi busuioc (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Paste cu roşii şi busuioc – pentru zilele toride care încep să apară, vă propunem o variantă rapidă și gustoasă de a prepara pastele, fără prea mult foc.

Paste cu roşii şi busuioc

833149342_538348629b_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 100 ml ulei de măsline,
– 2 căţei de usturoi,
sare,
– 500 g roşii cherry,
– 300 g paste (de preferat integrale),
brânză parmezan sau alt tip de brânză,
busuioc proaspăt.

Mod de preparare:
O jumătate din cantitatea de roşii se toacă mărunt, iar cealaltă jumătate se taie în două. După care se pun toate într-un bol mare şi se amestecă cu uleiul, usturoiul tăiat bucăţi mai mari şi  puțină sare. Se lasă să se odihnească timp de o jumătate de oră, amestecând periodic.

Într-o oală se pune la fiert apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte se adaugă pastele şi se lasă la fiert aproximativ 10 minute. Când sunt fierte se scot şi se spală cu apă rece, după care se scurg din nou.

Se amestecă cu roşiile tăiate, usturoiul şi uleiul. La final se dă parmezanul pe răzătoare şi se amestecă şi cu busuioc.

Sursa foto: https://flic.kr/p/2gC7gQ

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On