Acest tort raw cu căpșune și afine este o prăjitură delicioasă. Este plină de vitamine și substanțe benefice pentru o sănătate de fier.
Paşii necesari preparării
- Râșniți semințele de floarea soarelui, fulgii de ovăz și cei de cocos adăugând apoi pudra de roșcove și cardamon.
- Curmalele se hidratează în prealabil, se taie și se mixează pentru a obține o pastă cu care vom îndulci tortul.
- Se adaugă peste pasta obținută din curmale, făina pregătită la început împreună cu untul de cocos sau de cacao.
- Se mixează, apoi se îndulcește opțional cu o linguriță de miere. Se pune această compoziție într-o formă de prăjituri și se presează cu mâna pentru a fi uniform.
- Pentru cremă se procedează astfel: 100 g din alunele caju se clătesc cu apă, apoi se adaugă în blender și căpșunele.
- Separat, într-o cratiță, se pun la fiert 100 ml apă şi pudra de agar-agar. După ce dă în clocot, soluţia se împarte în două părți egale, în două boluri diferite.
- Un bol se așază într-un vas mare cu apă rece pentru o temperatură medie. Al doilea se ține în apă caldă și-l vom folosi la a doua cremă.
- Primul recipient se golește în vasul de la blender după ce s-a răcit puțin. Se adaugă o lingură de miere și dacă este nevoie și puțină apă.
- Se mixează până la omogenizare, apoi continuăm să mixăm în timp ce adăugăm 3 linguri de unt de cocos.
- Cu ajutorul unei lingurițe, încorporați afinele întregi. Crema astfel obținută se așază peste blatul din forma pentru prăjituri.
- Se prepară identic și cea de-a doua cremă, din căpșune (întregi sau tăiate) și se pune în formă, peste crema de afine.
- Se decorează cu goji, cocos sau coacăze.
- Se ține la congelator pentru 40 de minute, apoi la frigider și se servește rece.
Pentru servire se scoate partea detașabilă a formei, astfel încât să puteți să tăiați tortul cu ușurință.
Sursă foto: https://flic.kr/p/Bgj1xx