Pentru depozitare sau pentru consumul imediat, această tocană este foarte gustoasă și îmbină aromele tuturor legumelor pe care le folosiți.
Fie că vreţi o reţetă de conservă pentru iarnă sau vreţi să preparaţi ceva gustos cu legume, o tocană de legume este foarte potrivită.
Se poate consuma imediat sau se pune la borcan, pe iarnă.
Pentru a se păstra cu bine pe tot timpul iernii, tocana trebuie pusă în borcane sterilizate dinainte. Tocana se toarnă fierbinte în borcane. Toate borcanele trebuie umplute până sus la dop. Apoi se pregăteşte o tavă sau o oală în care trebuie aşezat un prosop. Se aşează borcanele unul lângă altul în acea tavă. Se pune pe foc tava cu borcanele pline cu tocană de legume. Se dă într-un clocot, apoi se dă deoparte. Se lasă tava aşa cum este până a doua zi când se vor scoate borcanele și se vor depozita.
Sursă foto: https://flic.kr/p/dy5B2c