Se taie cuburi trei sferturi din parmezan, iar restul se dă pe răzătoarea mare.
Roşiile se taie mărunt.
Varza se toacă.
Apoi, într-o oală înaltă de supă se încălzeşte uleiul împreună cu roşiile tocate. Roşiile lasă imediat zeamă în oală, aşa că nu este necesar adaos de apă.
Se adaugă ceapa, usturoiul, ţelina, morcovii, varza şi frunzele de dafin.
Se ţin pe foc toate legumele pentru 2-3 minute şi se amestecă.
Se adaugă cartofii şi se amestecă.
Se adaugă apă cât să se acopere toate legumele.
Când supa începe să fiarbă, se adaugă orezul şi se micşorează focul.
Se adaugă sare (opţional, doar după 1 an) şi se amestecă.
Se fierbe timp de 20-25 de minute până când e gata orezul.
Se adaugă spanacul, pătrunjelul şi cuburile de parmezan, după care se mai fierbe pentru 5 minute.