Supă de roșii cu tăieței 10 luni

Supă de roșii cu tăieței

de Sorin
Masă

Cină

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Supă de roșii cu tăieței – un preparat răcoros și plin de savoare, dar în același timp și o sursă importantă de licopen, un antioxidant cu efecte uimitoare!

Chef Sorin ne împărtășeste o rețetă savuroasă de supă de roșii cu tăieței, un preparat răcoros cu iz de vară, dar în același timp și o sursă importantă de licopen, un antioxidant cu efecte uimitoare pentru sănătate.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ceapa, usturoiul, pătrunjelul se curăță și se taie julien, după care se sotează în puțin ulei cu apă pentru aproximativ 15-20 de minute. 
  2. Se toacă mărunt roșiile, ceapa verde și busuiocul, după care se pun la fiert. 
  3. Pentru copiii mai mari de 1 an se adaugă puțină sare.
  4. Putem înlocui cei 800 ml de apă cu supă de legume, care se obține prin fierberea legumelor pe care le avem în casă.
  5. După fierberea roșiilor, se adaugă legumele sotate și se lasă la fiert aproximativ 10 minute.
  6. Tăiețeii se fierb separat aproximativ 10-15 minute, după care se strecoară și se trec printr-un jet de apă, după care îi putem adăuga peste supa noastră și se mai lasă la fiert încă 10 minute.
Opțional se poate adăuga și ou în supa noastră.

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro