supă cu perişoare din pește 1 an

Supă cu perişoare din pește (de la 1 an)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

35

Peștele conține toți cei 8 aminoacizi esențiali organismului uman. Această supă cu perișoare din pește asigură astfel o dietă echilibrată copilului în creștere.

Peștele conține toți cei 8 aminoacizi esențiali organismului uman. Această supă cu perişoare din pește asigură astfel o dietă echilibrată copilului în creștere.

Supă cu perişoare din pește

supă de perișoare

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 400 g peşte file
– 2 ouă
– 1 morcov
– 1 rădăcină de pătrunjel
– 2 cartofi medii
– 1 ceapă
sare
piper
– 1 legătură de pătrunjel verde
apă

Mod de preparare:
Se spală bine toate ingredientele. Cartofii, morcovul şi pătrunjelul se curăță de coajă. Se umple o oală de 2 sau 3 l cu apă (în funcție de ce cantitate vrei să iasă) și se pune la fiert. Cartofii se taie cubuleţe şi se adaugă când apa fierbe. Morcovul şi rădăcina de pătrunjel se dau pe răzătoare şi se adaugă în oală când cartofii sunt fierţi cam pe jumătate.

Separat se dă prin maşina de tocat fileul de peşte împreună cu ceapa. Se amestecă bine cu mâna şi se adaugă cele două ouă, sare şi piper după gust. Pentru a se lega mai bine se poate pune în compoziţia aceasta şi o felie sau două de pâine înmuiate în prealabil în apă şi stoarse. Se amestecă bine cu mâna compoziţia şi se formează mici biluțe cam cât o nucă. În momentul în care cartofii s-au fiert se pun perişoarele în oală. Se lasă să mai fiarbă cam 10 minute şi se gustă din perișoare. Dacă s-au fiert, se adaugă sare în supă şi se pune pătrunjelul verde tocat. Se opreşte focul şi se acoperă.

Sugestie: Pentru un gust mai bogat se pot folosi şi roşii sau ardei împreună cu rădăcinoasele.

Sursa foto: https://flic.kr/p/7kp1C 

 

 

 

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală bine toate ingredientele. Cartofii, morcovul şi pătrunjelul se curăță de coajă. 
  2. Se umple o oală de 2 sau 3 l cu apă (în funcție de ce cantitate doriți să iasă) și se pune la fiert. 
  3. Cartofii se taie cubuleţe şi se adaugă când apa fierbe. Morcovul şi rădăcina de pătrunjel se dau pe răzătoare şi se adaugă în oală când cartofii sunt fierţi cam pe jumătate.
  4. Separat se dă prin maşina de tocat fileul de peşte împreună cu ceapa. Se amestecă bine cu mâna şi se adaugă cele două ouă, sare şi piper după gust. 
  5. Pentru a se lega mai bine se poate pune în compoziţia aceasta şi o felie sau două de pâine înmuiate în prealabil în apă şi stoarse. Se amestecă bine cu mâna compoziţia şi se formează mici biluțe cam cât o nucă. 
  6. În momentul în care cartofii s-au fiert se pun perişoarele în oală. Se lasă să mai fiarbă cam 10 minute şi se gustă din perișoare.
  7.  Dacă s-au fiert, se adaugă sare în supă şi se pune pătrunjelul verde tocat. Se opreşte focul şi se acoperă.
  8. Sugestie: Pentru un gust mai bogat se pot folosi şi roşii sau ardei împreună cu rădăcinoasele.

Comentarii