supă cremă de ghimbir și păstârnac 2 ani

Supă cremă de ghimbir și păstârnac

de Adina
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Lactate

Timp de preparare

30

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această supă cremă de ghimbir și păstârnac este o supă cu un gust deosebit, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Această supă cremă de ghimbir și păstârnac este un veritabil medicament. Ghimbirul este o sursă importantă de minerale, iar uleiurile volatile din compoziția sa au efect analgezic și antiinflamator. Păstârnacul este o sursă importantă de fibre, iar gustul lui dulceag, se va “asorta” perfect cu aroma unică a ghimbirului.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se topește untul, se adaugă ghimbirul răzuit și se călește la foc mic timp de 1 minut.
  2. Se adaugă păstârnacul tăiat rondele și ceapa verde tăiată în bucăți medii; se călesc la foc mic timp de 2 minute.
  3. Se adaugă supa de bază și se dă în clocot.
  4. Se fierbe la foc mic, cu oala acoperită, timp de 20 minute până se înmoaie păstârnacul.
  5. Se pun legumele în blender și se pasează.
  6. Adăugați supă, până când ajungeți la o consistență extrem de fină.
  7. Se servește cu o lingură de smântână.
  8. În funcție de vârsta copilului, se poate adăuga sare sau piper.
Sursă foto: http://flic.kr/p/aWNPEV