Această supă cremă de ghimbir și păstârnac este un veritabil medicament. Ghimbirul este o sursă importantă de minerale, iar uleiurile volatile din compoziția sa au efect analgezic și antiinflamator. Păstârnacul este o sursă importantă de fibre, iar gustul lui dulceag, se va „asorta” perfect cu aroma unică a ghimbirului.
Paşii necesari preparării
- Se topește untul, se adaugă ghimbirul răzuit și se călește la foc mic timp de 1 minut.
- Se adaugă păstârnacul tăiat rondele și ceapa verde tăiată în bucăți medii; se călesc la foc mic timp de 2 minute.
- Se adaugă supa de bază și se dă în clocot.
- Se fierbe la foc mic, cu oala acoperită, timp de 20 minute până se înmoaie păstârnacul.
- Se pun legumele în blender și se pasează.
- Adăugați supă, până când ajungeți la o consistență extrem de fină.
- Se servește cu o lingură de smântână.
- În funcție de vârsta copilului, se poate adăuga sare sau piper.
Sursă foto: http://flic.kr/p/aWNPEV