pate de conopidă 1 an

Pate de conopidă (de la 1 an)

Masă

Gustare

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Pentru tartine deosebite, vă propunem o delicioasă și sănătoasă rețetă de pate de conopidă, potrivită copiilor și părinților.

Pentru tartine deosebite, vă propunem o delicioasă și sănătoasă rețetă de pate de conopidă, potrivită copiilor și părinților.

Pate de conopidă

110715860_fba54c8eb7_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 g conopidă
– o linguriță de muștar
– o linguriță de turmeric
– 3 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui
– puțină sare
– puțin piper

Mod de preparare:
Conopida se ține într-un vas cu apă timp de 30 de minute. Astfel se va curăța foarte bine și se pot îndepărta cu ușurință impuritățile dintre buchețele. Se scurge conopida și se rup buchețele potrivite ca mărime. Se fierbe conopida aproximativ 5-10 minute, până când se înmoaie.
Apoi se scurge foarte bine.
După ce a fost scursă, conopida se pune în vasul de la blender împreună cu toate celelalte ingrediente. Se pornește blenderul și se mixează  2-3 minute. Rezultă o pastă deschisă la culoare foarte gustoasă, adică un pate de conopidă numai bun de întins pe o felie de pâine cu maia.
Sursa foto: https://flic.kr/p/aMrY9

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Conopida se ține într-un vas cu apă timp de 30 de minute. 
  2. Astfel se va curăța foarte bine și se pot îndepărta cu ușurință impuritățile dintre buchețele. 
  3. Se scurge conopida și se rup buchețele potrivite ca mărime. 
  4. Se fierbe conopida aproximativ 5-10 minute, până când se înmoaie.
  5. Apoi se scurge foarte bine.
  6. După ce a fost scursă, conopida se pune în vasul de la blender împreună cu toate celelalte ingrediente. 
  7. Se pornește blenderul și se mixează  2-3 minute.
  8. Rezultă o pastă deschisă la culoare foarte gustoasă, adică un pate de conopidă numai bun de întins pe o felie de pâine cu maia.

Comentarii