Pastă din semințe de dovleac este un preparat cu multe beneficii. Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu și fier. Sunt un remediu eficient împotriva paraziților intestinali și un ajutor de nădejde în reglarea tranzitului intestinal. Un mod ideal de a introduce semințele în meniul familiei.
Paşii necesari preparării
- Pregătiți o tavă de cuptor cu hârtie de copt și puneți semințele aproximativ 2 minute la cuptor, până când încep să se rumenească ușor.
- Amestecați ca să se rumenească uniform și aveți grijă să nu se ardă prea tare.
- Lăsați să se răcească puțin și apoi introduceți semințele într-un aparat de bucătărie cu lama în formă de S și pulsați până când rezultă o făină.
- Adăugați mierea și mai pulsați până când rezultă o pastă fină, asemănătoare unui unt (e nevoie de câteva minute de procesare).
- În locul semințelor de dovleac, puteți încerca și cu semințe de floarea soarelui decojite sau un mix de semințe: susan, floarea soarelui, dovleac.
- Serviți pasta pe bucăți de fructe (mere, pere) ca și gustare între mese sau pe o felie de pâine cu gem (fără zahăr) înlocuind untul obișnuit.
- Preparatul se poate păstra în frigider, într-un borcan cu capac, chiar și 2 săptămâni.