Ciuperci și broccoli gratinate 10 luni

Ciuperci și broccoli gratinate (după 10 luni)

de Sorin
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Ciuperci și broccoli gratinate – un preparat ușor, simplu și sănătos. Ciupercile sunt o sursă importantă de proteine, minerale, vitamine şi fibre.

Ciuperci și broccoli gratinate – un preparat ușor, simplu și sănătos. Ciupercile sunt o sursă importantă de proteine, minerale, vitamine şi fibre.

Ciuperci și broccoli gratinate

Ciuperci și brocoli gratinat

Ingrediente:
– 250g broccoli
– 250g dovlecel
– 300g ciuperci
– 5 căței de usturoi
– 2 linguri de făină
– 100g unt de migdale
– 400 ml lapte vegetal
– 100g cașcaval
–  sare de mare (opțional, după vârsta de 1 an)
–  piper (opțional, după vârsta de 1 an)
– 10 ml ulei de măsline (pomace) sau alt ulei rezistent la temperaturi înalte

Mod de preparare:
Se spală legumele, după care începem prin a curăța ciupercile și a le așeza într-o tavă. Le stropim cu puțin ulei și sare după care le dăm la cuptor preț de aproximativ 15 minute. Continuăm prin a rupe broccoli în bucăți mici pe care le punem într-o oală la fiert, alături de dovlecelul tăiat felii, pentru aproximativ 10 minute. După fierbere se trece sub apă rece pentru a-și păstra culoarea.
Într-o crăticioară se pregătește sosul bechamel astfel: se topește untul, apoi se adaugă făina și se amestecă timp de 2 minute.  Se adaugă laptele, puțin câte puțin și se omogenizează până când rezultă un sos cremos. Se condimentează cu sare, piper și usturoiul pisat.
După ce scoatem din cuptor ciupercile, adăugăm brocoli și dovlecelul fierte și răcite, peste care turnăm sosul bechamel, iar pe deasupra răzuim cașcavalul.
Se introduce la cuptor preț de 15 – 20 de minute.
Se poate servi ca fel principal.

Poftă bună!

Sursa foto: https://flic.kr/p/6fw4oA

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală legumele, după care începem prin a curăța ciupercile și a le așeza într-o tavă. 
  2. Le stropim cu puțin ulei și sare după care le dăm la cuptor preț de aproximativ 15 minute. 
  3. Continuăm prin a rupe broccoli în bucăți mici pe care le punem într-o oală la fiert, alături de dovlecelul tăiat felii, pentru aproximativ 10 minute.
  4. După fierbere se trece sub apă rece pentru a-și păstra culoarea.
  5. Într-o crăticioară se pregătește sosul bechamel astfel: se topește untul, apoi se adaugă făina și se amestecă timp de 2 minute.
  6. Se adaugă laptele, puțin câte puțin și se omogenizează până când rezultă un sos cremos.
  7. Se condimentează cu sare, piper și usturoiul pisat.
  8. După ce scoatem din cuptor ciupercile, adăugăm broccoli și dovlecelul fierte și răcite, peste care turnăm sosul bechamel, iar pe deasupra răzuim cașcavalul.
  9. Se introduce la cuptor preț de 15 - 20 de minute.
  10. Se poate servi ca fel principal.   Poftă bună!

Comentarii