omletă cu spanac și praz 12 luni

Omletă cu spanac și praz

de Cititor
Masă

Mic-dejun

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Astăzi vă propunem o rețetă de omletă cu spanac și praz în special pentru copilașii care nu prea acceptă verdeața sau pentru cei care nu agrează oul simplu.

Această omletă cu spanac și praz este plină de culoare și sănătate. Spanacul este o sursă importantă de fier, iar oul conține vitamine, minerale și alte substanțe necesare unei dezvoltări armonioase.
Cititoarea noastră, Anca, căreia îi mulțumim pentru rețetă, ne-a sugerat și o modalitate specială de prezentare 😉

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se taie rondele prazul și se sotează în ulei și puțină apă (sau doar apă), preț de vreo 5 minute.
  2. Separat, se fierbe spanacul într-un vas neacoperit pentru 2-3 minute.
  3. Se bate oul spumă, adăugăm o lingură de apă rece (așa vom avea o omletă pufoasă; sfat de la bunica mea), apoi amestecăm cu spanacul și prazul răcite în prealabil.
  4. Adăugați sare și piper după preferință.
  5. Turnați amestecul într-o tigaie neaderentă. După ce se coace omleta pe o parte, o întoarcem cu o paletă și pe cealaltă parte.

Pentru a obține o farfurie ornată așa frumos ca în fotografie, Anca ne-a vândut un pont: a turnat peste omleta gata preparată un strat subțire de mămăligă moale. A rulat apoi omleta și a tăiat din ruloul obținut bucățelele din imagine. Degustătorul a apreciat maxim rezultatul! Poftă bună

Sursă foto: Diversificare.ro