ciocolată raw cu nucă 12 luni

Ciocolată raw cu nucă

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Ciocolată raw cu nucă – desertul sănatos și gustos. O soluție perfectă pentru a satisface pofta de dulce a copiilor și a evita dulciurile din comerț.

Există oameni cărora nu le place ciocolata? Sper că nu… :). Oricât de mult am iubi-o, trebuie să știm că ciocolata din magazin este departe de gustul desăvârșit. Conținutul foarte mare de zahăr și grăsimi hidrogenate, transformă acest desert iubit într-un real pericol pentru sănătate. Așadar, vă sfătuim să preparați în casă, împreună cu copiii, o variantă de ciocolată raw cu nucă. mai sănătoasă și, credeți-ne, mult mai gutoasă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se rehidratează curmalele timp de 20-30 de minute într-un vas mic, cu apă cât să le acopere.
  2. Apoi se pasează la blender împreună cu 2 linguri din apa în care au stat.
  3. Caju-ul are un timp diferit de hidratare, 2-3 ore.
  4. Se amestecă în robotul de bucătărie: untul de arahide, pasta de curmale, carobul și nucile caju.
  5. Pasta obținută se întinde pe o hârtie de copt pentru a imita aspectul unei tablete de ciocolată, cu grosimea de 0,5-1 cm.
  6. Se presară nuca măcinată și se acoperă cu folie de plastic.
  7. Se ține la congelator timp de 2-3 ore, după care se taie bucățele.
  8. Această ciocolată raw cu nucă se poate păstra la rece timp de 2-3 zile.
Sursă foto: https://flic.kr/p/4C4MbQ