chiftele de legume 1 an

Chiftele de legume (după 1 an)

de Eugenia
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O rețetă pentru o cină în familie sau o gustare sănătoasă doar pentru cei mici – chiftele de legume.

Chiftele de legume este o rețetă ușoară și savuroasă, ideală pentru o cină în familie sau o gustare sănătoasă pentru cei mici.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Mai întâi preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Apoi dați pe răzătoarea mare toate legumele și puneți-le într-un castron mai mare. 
  2. Frunzele de ceapă și pătrunjelul tocați-le cu cuțitul. 
  3. Adăugați cele 2 ouă, făina și amestecați bine.
  4. Într-o tavă cu hârtie de copt puneți cu lingura compoziția, astfel încât să obțineți chiftele mai mult late decât rotunde.
  5. E posibil ca legumele să își lase mai multă zeamă decât este nevoie. Pentru o reușită mai bună, scurgeți acest surplus de lichid.
  6. Lăsați chiftelele la cuptor până când se rumenesc. Răciți-le și serviți-le copilului alături de câteva felii de roșii.
  7. NB: pentru bebeluși mai mici de 1 an, verificați tabelul diversificării alimentației pentru bebeluși și copii și folosiți doar ingredientele indicate vârstei bebelușului vostru.
– 1 dovlecel mediu
– 1 ardei gras
– 2 morcovi
– 1 păstârnac
– 1 rădăcină de pătrunjel
– 1 legătură de pătrunjel proaspăt
– 1 legătură de ceapă verde
– 1 gulie
– 2 ouă proaspete
– 1 lingură de făină integrală

Mod de preparare:

Mai întâi preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Apoi dați pe răzătoarea mare toate legumele și puneți-le într-un castron mai mare. Frunzele de ceapă și pătrunjelul tocați-le cu cuțitul. Adăugați cele 2 ouă, făina și amestecați bine.
Într-o tavă cu hârtie de copt puneți cu lingura compoziția, astfel încât să obțineți chiftele mai mult late decât rotunde.
E posibil ca legumele să își lase mai multă zeamă decât este nevoie. Pentru o reușită mai bună, scurgeți acest surplus de lichid.

Lăsați chiftelele la cuptor până când se rumenesc. Răciți-le și serviți-le copilului alături de câteva felii de roșii.

NB: pentru bebeluși mai mici de 1 an, verificați tabelul diversificării alimentației pentru bebeluși și copii și folosiți doar ingredientele indicate vârstei bebelușului vostru.

Comentarii