Ardei umpluți cu sos de ceapă 12 luni

Ardei umpluți cu sos de ceapă

de Sorin
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

20

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Azi vă prezint un nou preparat simplu, rapid și delicios ce se poate servi în diferite combinații, ardei umpluți cu sos de ceapă. Poftă bună!

Chef Sorin vă prezintă astăzi un nou preparat simplu, rapid și delicios care se poate servi în diferite combinații: ardei umpluți cu sos de ceapă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Decojim cepele, le spălăm bine și le punem la fiert într-un vas cu multă apă pentru aproximativ 15 minute, până se frăgezesc. 
  2. Le scoatem din vasul în care au fiert și le lăsăm să se răcească.
  3. După ce s-au răcit, le tăiem cât se poate de mărunt.
  4. Ardeii îi spălăm bine și îi tăiem în 2 jumătăți egale, pe lung, pentru a le scoate semințele.
  5. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. În timpul acesta, sotăm usturoiul, ceapa tocată mărunt și câteva frunze de rozmarin tocate, alături de câteva linguri de apă și puțin ulei de măsline.
  6. Sotăm aproximativ 3-5 minute, după care micșorăm flacăra, adăugăm smântâna și luăm de pe foc.
  7. Adăugăm brânza de capră în compoziție și asezonăm.
  8. Așezați ardeii în tavă și umpleți cu sosul de ceapă tocată. Puneți o frunză de rozmarin în fiecare și stropiți cu puțin ulei de măsline.
  9. Îi dăm la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, până când aceștia se coc.
Eu am folosit acest preparat ca unul vegetarian, dar se poate servi și ca drept garnitură pentru pește.

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro