anghinare gătită 1 an

Anghinare gătită

Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Anghinare gătită – un preparat bogat în antioxidanți și o sursă importantă de fibre.

Recent am aflat că anghinarea este şi medicament şi aliment. Pentru a o prepara, am folosit această reţetă de anghinare gătită.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Deoarece anghinarea verde este încă fragedă ea se poate tăia pe jumătate nefiind necesar să se desfacă frunzele. Astfel, se taie anghinarea pe jumătate sau în sferturi dacă este mai mare.
  2.  Se căleşte în ulei de măsline, bine încins, împreună cu usturoiul tăiat feliuţe. Pentru o variantă mai sănătoasă a reţetei, folosiţi ulei cu apă si acoperiţi tigaia cu un capac.
  3. Se scot bucăţile de anghinare pe o farfurie şi se stropesc cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare marină.

Se servesc cu pâine proaspătă.

Sursă foto: https://flic.kr/p/fwxwCz