oţet din fructe de pădure 3 ani

Oţet din fructe de pădure

Masă

Meniu zilnic

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Sosuri

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Acest oţet din fructe de pădure este foarte aromat şi se potriveşte la salatele de vară sau stropit peste sparanghel.

Oţet din fructe de pădure – pentru savoare şi aromă deosebite. Se pot prepara în casă multe tipuri de oţet. Folosiți-l pe caesta la reţetele mediteraneene, asiatice ori la salate de fructe.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Fructele de pădure se curăţă şi se zdrobesc cu o lingură. 
  2. Apoi pregătiţi un borcan sterilizat. 
  3. Se pun fructele de pădure zdrobite în borcan şi se toarnă cantitatea de oţet peste ele. 
  4. Se închide bocanul şi se agită pentru a se amesteca totul cât mai bine. 
  5. Se lasă la macerat în cămară acoperit cu un prosop pentru a fi ferit de lumină. 
  6. Borcanul trebuie să stea acoperit timp de 2 săptămâni. Pe parcursul acestor 2 săptămâni veţi agita borcanul zilnic.
  7. După ce au trecut cele 2 săptămâni se poate trece la adoua etapă a preparării. Se ia capacul borcanului şi se strecoară conţinutul printr-un tifon într-o oală mai mică. 
  8. Se adaugă zahărul şi se lasă să fiarbă pentru 10 minute. 
  9. Se lasă la răcit iar apoi se transferă în alt borcan sterilizat. 
  10. Se închide cu un capac nemetalic pentru a nu oxida.

Sursă foto: https://flic.kr/p/5g5xKc