Oţet din fructe de pădure (de la 3 ani)

Print Friendly, PDF & Email

Oţet din fructe de pădure – pentru savoare şi aromă la masă se pot prepara în casă anumite tipuri de oţet care se folosesc la reţetele mediteraneene, asiatice ori la salate de fructe.

Oţet din fructe de pădure

o'et din fructe de p[dure

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 căni fructe de pădure (afine, zmeură, fragi, coacăze etc.)
– 500 ml oţet de mere sau de vin alb
– o cană şi jumătate de zahăr

Mod de preparare:
Fructele de pădure se curăţă şi se zdrobesc cu o lingură. Apoi pregătiţi un borcan sterilizat. Se pun fructele de pădure zdrobite în borcan şi se toarnă cantitatea de oţet peste ele. Se închide bocanul şi se agită pentru a se amesteca totul cât mai bine. Se lasă la macerat în cămară acoperit cu un prosop pentru a fi ferit de lumină. Borcanul trebuie să stea acoperit timp de 2 săptămâni. Pe parcursul acestor 2 săptămâni veţi agita borcanul zilnic.

După ce au trecut cele 2 săptămâni se poate trece la adoua etapă a preparării. Se ia capacul borcanului şi se strecoară conţinutul printr-un tifon într-o oală mai mica. Se adaugă zahărul şi se lasă să fiarbă pentru 10 minute. Se lasă la răcit iar apoi se transferă în alt borcan sterilizat. Se închide cu un capac nemetalic pentru a nu oxida.

Sugestie de servire: Acest oţet din fructe de pădure este foarte aromat şi se potriveşte la salatele de vară sau stropit peste sparanghel.
Sursa foto: https://flic.kr/p/5g5xKc

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On