Mic dejun spaniol (de la 8 luni)

Pe ideea celebrelor tapas, am pregătit împreună cu cel mic un mic dejun spaniol, numai bun de mâncat cu mâna, de lins degete, de șters castroane cu miez de pâine, de… Ați prins ideea! Partea cea mai frumoasă este că putem face echipă frumoasă cu copiii. Pâinea catalană poate fi pregătită cu succes de cei mici, cu foarte puțin ajutor din partea adulților.

Mic dejun spaniol

mic dejun spaniol

Ingrediente:

Pâine catalană

  • 4 felii de pâine de casă
  • ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 roșii mici

Sos verde

  • 2 ouă (doar gălbenușurile, albușurile de la 1 an)
  • 1 castravete
  • 5-6 fire de pătrunjel
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 praf de sare (de la 1 an)
  • piper
  • mentă uscată (după gust)
  • 1 linguriță de ulei de măsline

Bețigașe de legume

  • 1 castravete
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei (opțional)

Mod de preparare

Pâinea se prăjește la toaster, apoi se freacă ușor cu un cățel de usturoi (atât cât tolerează copilul). Roșiile se taie pe jumătate și cu una dintre ele se trece peste feliile de pâine pentru a le îmbiba ușor cu suc, apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se poate presăra puțin busuioc tocat mărunt.

Sosul se prepară din două ouă fierte tare (doar gălbenușurile, albușurile de la 1 an), care se pun la blender împreună cu un castravete decojit, un pumn generos cu pătrunjel tocat grosier, usturoi, puțină sare (de la 1 an) și un strop de piper. Se mixează totul și se asezonează după gust.

Bețele de legume se taie pe lungime și se scufundă în sosul verde și aromat.

Se consumă cu poftă și cu voie bună!

Foto: diversificare.ro

 

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On