Piure de țelină (după 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Astăzi pregătim o rețetă foarte simplă și reconfortantă, mai exact: piure de țelină. Gustul dulceag al rădăcinii de țelină va face din acest preparat un adevărat succes printre copii… și adulți, desigur.

Piure de țelină

Piure de țelină

Ingrediente:

– 1 rădăcină de țelină
– 1 mână de cimbru proaspăt
– 3 căței de usturoi
ulei de măsline
sare de Himalaya
piper negru
– 4 linguri apă

Mod de preparare:

Se curăță de coajă țelina, iar după aceea, pentru a ne face munca mai ușoară, se va îndepărta aproximativ 2 cm din capătul în care au crescut frunzele, apoi o așezăm pe partea plată pe care tocmai am creat-o, și începem să o tocăm.
Se va tăia în cubulețe cu latura de aproximativ 1 cm (dar să nu găsim ruleta în bucătărie!). Usturoiul se toacă mărunt.

Se încinge o tigaie mare în care se pun 3 linguri de ulei de măsline, după care adăugăm țelina, cimbrul și usturoiul, și asezonăm. Amestecăm totul și sotăm pentru 5 minute, cât să se rumenească ingredientele, după aceea dăm focul mic și adăugăm apa. Se mai lasă la fiert aproximativ 20 minute în vasul acoperit.

Piure de țelină 1
Asezonăm după gust, după care amestecăm bine cu o lingură pentru a zdrobi bucățile mici de țelină. Eu am ales să zdrobesc puțin cuburile de țelină, deoarece am vrut să obțin un piure puțin diferit față de cel obișnuit, nu foarte cremos. Se poate servi și cu pește.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Author: Sorin

Share This Post On