Piure de țelină 1 an

Piure de țelină

de Sorin
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Azi pregătim o rețetă foarte simplă: piure de țelină. Gustul dulceag al rădăcinii de țelină va fi un preparat de succes mai ales pentru copii!

Astăzi pregătim o rețetă foarte simplă și reconfortantă, mai exact: piure de țelină. Gustul dulceag al rădăcinii de țelină va face din acest preparat un adevărat succes printre copii… și adulți, desigur.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăță de coajă țelina, iar după aceea, pentru a ne face munca mai ușoară, îndepărtăm aproximativ 2 cm din capătul în care au crescut frunzele, apoi o așezăm pe partea plată pe care tocmai am creat-o și începem să o tocăm.
  2. Se va tăia în cubulețe cu latura de aproximativ 1 cm.
  3. Usturoiul se toacă mărunt.
  4. Se încinge o tigaie mare în care se pun 3 linguri de ulei de măsline, după care adăugăm țelina, cimbrul și usturoiul și asezonăm. 
  5. Amestecăm totul și sotăm pentru 5 minute, cât să se rumenească ingredientele, după aceea dăm focul mic și adăugăm apa. 
  6. Se mai lasă la fiert aproximativ 20 de minute în vasul acoperit.
Piure de țelină 1
Asezonăm după gust, după care amestecăm bine cu o lingură pentru a zdrobi bucățile mici de țelină. Eu am ales să zdrobesc puțin cuburile de țelină, deoarece am vrut să obțin un piure puțin diferit față de cel obișnuit, nu foarte cremos. Se poate servi și cu pește.

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro