Peşte cu sos tartar (de la 3 ani)

5068563151_ae941f5690_z Ingrediente pentru garnitură:
– 4 cartofi medii
– 4 crenguţe de cimbru proaspăt sau o linguriţă de cimbru uscat
– 2 linguri ulei de măsline
Ingrediente pentru pește:
– 4 fileuri de peşte( cod, şalău, merluciu) fără piele, fiecare de 180-200 gr
– 1 ou bătut bine
– 2-3 linguri de făină
– 100 g pesmet
– 2 linguriţe ulei de măsline
– 1 lămâie tăiată în 4

Mod de preparare:
Cartofii în coajă se spală şi se taie pe lung în felii de 2 cm grosime care se scufundă timp de 3 minute în apă clocotită. Se scot, se scurg bine şi se pun într-un vas.

Se stropesc cu cele 2 linguri de ulei de măsline şi se amestecă bine. Cartofii se răstoarnă într-o tavă de copt, se condimentează cu sare, piper negru şi cimbru şi se pun la cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute sau până când se rumenesc pe margini.
În timp ce cartofii stau la cuptor, se pregăteşte sosul tartar după rețeta de aici.

În trei boluri se pregătesc făina, oul bătut şi pesmetul amestecat cu un praf de sare şi piper măcinat. Fiecare file de peşte se tăvăleşte pe rând prin făină, ou şi apoi prin pesmet.

Se pun la incins la foc mediu cele 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie lată cu ceramică şi se prăjesc fileurile de peşte timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până devin aurii.
Se așează pe farfurie câte un file de peşte alături de cartofi, o lingură de sos tartar şi un sfert de lămâie.
Sursa foto: https://flic.kr/p/83h2d9

 

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On