supă de dovlecei cu parmezan 12 luni

Supă de dovlecei cu parmezan

de Adina
Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă cremă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O supă-cremă ușor de preparat și digerat – supă de dovlecei cu parmezan.

O supă-cremă ușor de preparat și digerat – supă de dovlecei cu parmezan. Apreciată de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ceapa tăiată cubulețe se înăbușe pentru 5 minute în puțină apă într-o cratiță mare. 
  2. Se adaugă dovleceii și semințele de pin și se lasă la foc mic pentru 5 minute până se înmoaie. 
  3. Se adaugă salvia și supa de bază și se lasă tot la foc mic să dea în clocot. 
  4. După ce fierbe, se adaugă parmezanul și se mai lasă cateva minute să fiarbă încet.
  5. Se ia de pe foc, se lasă puțin la răcit după care se pune în blender și se pasează puțin, astfel încât ingredientele să fie doar parțial zdrobite.
  6. Se pune supa înapoi în cratiță, se adaugă smântâna și, dacă e cazul, sare și piper.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7ugvQN