supă-cremă de sparanghel 1 an

Supă-cremă de sparanghel (de la 1 an)

Masă

Cină

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

7 porții

Supă-cremă de sparanghel – deși nu se regăsește atât de des în bucătăria noastră, sparanghelul aduce textură, gust şi culoare la masă.

Supă-cremă de sparanghel – deși nu se regăsește atât de des în bucătăria noastră, sparanghelul aduce textură, gust şi culoare la masă.

Supă-cremă de sparanghel

7180872651_16a87066f1_b

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 g sparanghel
– 1 legătură de ceapă
– 1 lingură de făină
– 1 pahar lapte
– 1 pachet de unt
– 2 ouă
–  sare
– 2 l apă
pătrunjel verde
smântână

Mod de preparare:
Se curăţă sparanghelul şi i se taie vârfurile cam de 2 cm. Vârfurile acestea se fierb separat şi se toacă atunci când sunt reci.

Într-o oală se pun cei 2 litri de apă cu puţină sare şi se pune pe foc. După ce apa a început să fiarbă se adaugă ceapa  şi după câteva clocote se adaugă şi sparanghelul. Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Când sparanghelul este foarte bine fiert, se trec prin sită legumele și se mixează bine în blender.

Într-un vas se pun trei sferturi din cantitatea de unt,  apoi făina şi piureul de sparanghel. Se amestecă toate ingredientele la un loc, după care se adaugă zeama în care a fiert sparanghelul. Se lasă să mai fiarbă 15-25 de minute, amestecând din când în când, pentru a nu se lipi de fundul oalei. Gălbenuşurile de ou se bat bine, se amestecă cu laptele călduţ şi se toarnă încet în oală, amestecând. Se introduc si varfurile de sparanghel fierte separat si tocate marunt în prealabil. Se pune în farfurii şi se decorează cu frunze de pătrunjel. Se poate servi alături de crutoane.

Sursa foto: https://flic.kr/p/bWxRga

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăţă sparanghelul şi i se taie vârfurile cam de 2 cm. Vârfurile acestea se fierb separat şi se toacă atunci când sunt reci.
  2. Într-o oală se pun cei 2 litri de apă cu puţină sare şi se pune pe foc. După ce apa a început să fiarbă se adaugă ceapa  şi după câteva clocote se adaugă şi sparanghelul. 
  3. Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Când sparanghelul este foarte bine fiert, se trec prin sită legumele și se mixează bine în blender.
  4.   Într-un vas se pun trei sferturi din cantitatea de unt, apoi făina şi piureul de sparanghel. Se amestecă toate ingredientele la un loc, după care se adaugă zeama în care a fiert sparanghelul. 
  5. Se lasă să mai fiarbă 15-25 de minute, amestecând din când în când, pentru a nu se lipi de fundul oalei. 
  6. Gălbenuşurile de ou se bat bine, se amestecă cu laptele călduţ şi se toarnă încet în oală, amestecând.
  7.  Se introduc si varfurile de sparanghel fierte separat si tocate marunt în prealabil. 
  8. Se pune în farfurii şi se decorează cu frunze de pătrunjel. Se poate servi alături de crutoane.

Comentarii