Salată cu linte 1-3 ani

Salată cu linte

de Adelina
Masă

Gustare

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Salată cu linte, fasole roșie, bulgur și salată verde pentru un prânz consistent, cu absolut tot ce are nevoie organismul pentru o zi plină de energie.

Chef Adelina ne-a pregătit o delicioasă salată cu linte. Dar nu oricum… ci în combinație cu fasole roșie, bulgur și salată verde. Este un preparat ideal pentru o zi plină de energie.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-o oală punem la fiert 1 litru de apă cu sare. 
  2. După ce dă în clocot, punem lintea şi fasolea roşie, hidratate în prealabil, iar în ultimele 20 de minute adăugăm şi bulgurul. 
  3. Toate acestea trebuie să fie fierte al dente, iar când sunt gata le scurgem de apă şi le lăsăm să se răcească.
  4. Între timp, tăiem ceapa, salata şi măslinele în felii subţiri, apoi le punem într-un bol peste care adăugăm lintea, fasolea şi bulgurul, muştarul, uleiul de măsline, oţetul şi un praf de sare, după gust.

Lintea este una dintre leguminoasele cu cel mai mare conținut de proteine, iar calitățile sale nutritive o înscriu printre preferințele vegetarienilor, cu atât mai mult cu cât se poate combina în multe mâncăruri savuroase, cu orez sau legume.

Salata cu linte este un prânz perfect, cu absolut tot ce are nevoie organismul pentru a zi plină de energie.

Sursă foto: Diversificare.ro