Această rețetă de paste cu pesto de broccoli este o alegere excelentă pentru o cină consistentă, savuroasă și pregătită rapid. Eu am folosit paste integrale, pentru conținutul ridicat de fibre. Dar și pentru carbohidrați complecși, vitaminele și mineralele pe care le au în plus față de pastele din făină albă.
Paşii necesari preparării
- Pastele se fierb în apă din abundență, cu un vârf de linguriță de sare de mare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Porția părinților o puteți scoate cu câteva minute înainte pentru a le păstra al dente.
- La finalul fierberii, pastele se scurg bine de apa în care au fiert și se lasă deoparte. O parte din apa în care au fiert pastele se păstrează pentru a ajusta sosul la final. O ceașcă ar trebui să fie suficientă.
- În timp ce fierb pastele, se pregătește sosul. Ceva mai simplu nu există!
- Se aruncă în blender nucile și semințele și se mixează puțin pentru a le mărunți, dar nu cât să se transforme într-o pastă. Ce rămâne pe marginile vasului se poate aduna cu o spatulă și se mai mixează puțin.
- Se adaugă broccoli, păstrând un buchețel pentru decor, praful de sare, feniculul tăiat în bucăți ceva mai mici, pentru a fi mixat ușor, usturoiul tăiat felii și uleiul. Se mixează bine și se drege consistența adăugând din apa păstrată, după bunul plac.
- Se presară mărar tocat mărunt și se amestecă în sos, după care se adaugă peste pastele fierte.
- Se decorează cu buchețele mici de broccoli și se savurează cu poftă!
Sursă foto: Diversificare.ro