pastă din semințe de dovleac 12 luni

Pastă din semințe de dovleac

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

20

Timp de gătire

5

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Încercați această pastă din semințe de dovleac în locul untului de arahide sau atunci când doriți o gustare rapidă și sănătoasă pentru copilul dumneavoastră.

Pastă din semințe de dovleac este un preparat cu multe beneficii. Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu și fier. Sunt un remediu eficient împotriva paraziților intestinali și un ajutor de nădejde în reglarea tranzitului intestinal. Un mod ideal de a introduce semințele în meniul familiei.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pregătiți o tavă de cuptor cu hârtie de copt și puneți semințele aproximativ 2 minute la cuptor, până când încep să se rumenească ușor.
  2. Amestecați ca să se rumenească uniform și aveți grijă să nu se ardă prea tare.
  3. Lăsați să se răcească puțin și apoi introduceți semințele într-un aparat de bucătărie cu lama în formă de S și pulsați până când rezultă o făină.
  4. Adăugați mierea și mai pulsați până când rezultă o pastă fină, asemănătoare unui unt (e nevoie de câteva minute de procesare).
  5. În locul semințelor de dovleac, puteți încerca și cu semințe de floarea soarelui decojite sau un mix de semințe: susan, floarea soarelui, dovleac.
  6. Serviți pasta pe bucăți de fructe (mere, pere) ca și gustare între mese sau pe o felie de pâine cu gem (fără zahăr) înlocuind untul obișnuit.
  7. Preparatul se poate păstra în frigider, într-un borcan cu capac, chiar și 2 săptămâni.