Acești papanași din brânză dulce pot fi o gustare excelentă pentru întreaga familie, nu numai pentru copil.
Paşii necesari preparării
- Puneți la fiert o oală mare cu apă.
- Apoi, sfărâmați cu ajutorul mâinii sau a unei furculițe brânza dulce de vaci.
- Amestecați brânza, grișul și cele 2 ouă și frământați până când compoziția devine compactă și bună de modelat în mâini sub formă de biluțe.
- Cu mâinile umede, din amestecul de brânză modelați bile micuțe, de dimensiunea mingilor de ping-pong.
- După ce apa a clocotit, dați focul la minim și adăugați în oală papanașii până acoperiți fundul oalei cu ei.
- Nu-i înghesuiți prea tare, mai bine îi fierbeți în mai multe ture. Papanașii sunt fierți când se ridică la suprafață.
- Într-o cratiță largă sau tavă topiți untul de castane și adăugați pesmetul. Prăjiți-le la foc mediu până când au culoare aurie.
- Scoateți papanașii cu ajutorul unei palete cu găuri și aruncați-i direct în cratița cu pesmet. Scuturați bine cratița cu mișcări orizontale față-spate, astfel încât papanașii să se rostogolească și să se acopere pe toate părțile de pesmet. Dacă micuțul vostru preferă gusturile mai aromate, puteți adaugă în pesmet mirodeniile preferate.
Recomandare: Untul de castane nu se prea găsește prin magazinele românești. De aceea, puteți cumpăra castane din supermarket pe care le coaceți, le curațați și le dați prin blender. Astfel, veți obține o cremă de castane. Opțional puteți adăuga și puțin îndulcitor natural, sirop de arțar sau de agave pentru pici mici ori miere pentru cei mai mari.
Poftă bună!
Sursă foto: http://flic.kr/p/7nozwa