pâine graham 1 an

Pâine graham

Fel de mâncare

Pâine

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Vă place să consumați păine graham sau aveți nevoie de un plus de fibre, vă recomand această rețetă testată de noi.

Astăzi vă recomandăm pâine graham, o sursă importantă de fibre. O alternativă la pâinea de graham din comerț care poate conține ingrediente nesănătoase.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se dizolvă drojdia într-o cană de lapte cald cu zahărul și sarea.
  2.  Se amestecă bine cu o furculiță. 
  3. Se lasă acoperit amestecul timp de 15 minute.
  4. Separat, se combină făina albă cu tărâțele sau făina graham.
  5. Se adaugă laptele călduț peste drojdia dizolvată mai devreme. 
  6. Apoi se amestecă această compoziție cu mâna, adăugând amestecul de făină treptat. 
  7. Se frământă aluatul obținut timp de 10 minute. 
  8. Se lasă apoi la crescut timp de 45 de minute acoperit cu un prosop de bucătărie.
  9. După ce a crescut aluatul se formează o pâine rotundă și se așează într-o tavă. 
  10. Se unge pâinea de graham cu puțin ulei și se coace în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute. 
  11. După ce s-a copt se scoate și se unge cu puțină apă rece.

Sursă foto: https://flic.kr/p/kQ7JPa