pâine elvețiană 1 an

Pâine elvețiană (de la 1 an)

Fel de mâncare

Pâine

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Aluatul de pâine elvețiană este unul mai fraged decât cel obișnuit și se poate folosi și la plăcinte cu brânză, cu mac sau cu ce le place prichindelior.

Aluatul de pâine elvețiană este unul mai fraged decât cel obișnuit și se poate folosi și la plăcinte cu brânză, cu mac sau cu ce le place copiilor.

Pâine elvețiană

paine elvetiana

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 g de făină albă
– 1 ou
– 250-300 ml de lapte
– 1 linguriță de sare
– 7 g de drojdie uscată (21 g de drojdie proaspată)
– 80g de unt
– 1 ou și 1 lingură de lapte pentru uns

Mod de preparare:
Se amestecă oul cu cei 300 ml de lapte și cu sarea. Separat, se amestecă făina cu drojdia uscată Dacă folosiți drojdie proaspătă dizolvați-o cu puțin lapte. Se pune amestecul de făină peste mixul de ou, lapte și sare și se frământă. Când nu se mai lipește de mână, aluatul este gata. Se lasă la crescut pentru 30 de minute, acoperit cu un prosop de bucătărie.
După ce a crescut, aluatul se împarte în două. Se formează două suluri care se împletesc și se așează într-o tavă unsă cu unt sau ulei. Se lasă să se mai odihnească pe tavă pentru încă 30 de minute. Se ung apoi cu oul amestecat cu puțin lapte și se pun la cuptor pentru 30-40 de minute. Când s-au rumenit se scot și se acoperă cu un prosop.
Pentru rețeta de pâine elvețiană nu este necesar să preîncălziți cupotorul.

Sursa foto: https://flic.kr/p/81sk1X

Ingrediente

  • 500 g făină albă
  • 1 ou, entru uns
  • 250-300 ml de lapte, și 1 ou și 1 lingură de lapte pentru uns
  • 1 linguriță de sare
  • 7 g drojdie, uscată (21 g de drojdie proaspată)
  • 80 g unt

Paşii necesari preparării

  1. Se amestecă oul cu cei 300 ml de lapte și cu sarea.
  2. Separat, se amestecă făina cu drojdia uscată.
  3. Dacă folosiți drojdie proaspătă dizolvați-o cu puțin lapte. 
  4. Se pune amestecul de făină peste mixul de ou, lapte și sare și se frământă. 
  5. Când nu se mai lipește de mână, aluatul este gata. 
  6. Se lasă la crescut pentru 30 de minute, acoperit cu un prosop de bucătărie.
  7. După ce a crescut, aluatul se împarte în două. 
  8. Se formează două suluri care se împletesc și se așează într-o tavă unsă cu unt sau ulei. 
  9. Se lasă să se mai odihnească pe tavă pentru încă 30 de minute. 
  10. Se ung apoi cu oul amestecat cu puțin lapte și se pun la cuptor pentru 30-40 de minute.
  11. Când s-au rumenit se scot și se acoperă cu un prosop.
  12. Pentru rețeta de pâine elvețiană nu este necesar să preîncălziți cupotorul.

Comentarii