Astăzi vă recomandăm pâine graham, o sursă importantă de fibre. O alternativă la pâinea de graham de pe piață care poate conține elemente nesănătoase.
Astăzi vă recomandăm pâine graham, o sursă importantă de fibre. O alternativă la pâinea de graham de pe piață care poate conține elemente nesănătoase.
Ingrediente:
– 500 ml lapte nepasteurizat
– 1 linguriță zahăr
– 1 linguriță sare
– 4 lingurițe drojdie uscată
– 250 g făină graham sau tărâțe cernute printr-o sită mare
– 250-300 g făină albă
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia într-o cană de lapte cald cu zahărul și sarea. Se amestecă bine cu o furculiță. Se lasă acoperit amestecul timp de 15 minute.
Separat, se combină făina albă cu tărâțele sau făina graham.
Se adaugă laptele călduț peste drojdia dizolvată mai devreme. Apoi se amestecă această compoziție cu mâna, adăugând amestecul de făină treptat. Se frământă aluatul obținut timp de 10 minute. Se lasă apoi la crescut timp de 45 de minute acoperit cu un prosop de bucătărie.
După ce a crescut aluatul se formează o pâine rotundă și se așează într-o tavă. Se unge pâinea de graham cu puțin ulei și se coace în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute. După ce s-a copt se scoate și se unge cu puțină apă rece.
Sursa foto: https://flic.kr/p/kQ7JPa
Comentarii