biscuiţi graham 12 luni

Biscuiţi graham

Masă

Desert

Ocazie

Crăciun

Fel de mâncare

Biscuiți

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

40

Timp de gătire

15

Dificultate

mediu

Porţii

3 porții

Biscuiți graham – o gustare cu savoare de scorţişoară, în ton cu sărbătorile. Vor fi, cu siguranță, pe placul celor mici şi celor mari, deopotrivă.

Rețeta de biscuiți graham pe care o propun astăzi a fost inspirată de Martha Stewart, dar eu am adaptat-o pentru fiica mea, alergică la proteina laptelui de vacă.

Știați că denumirea făinii graham vine de la numele unui pastor american, pe nume Sylvester Graham? Făina graham este o făină integrală, măcinată la granulație mare, care conține și tărâțe provenite din învelișul dur al grâului. Graham a inventat pâinea care îi poartă astăzi numele.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

 1. Într-un castron, se amestecă ingredientele uscate: făina albă, făina graham, praful de sare, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara.
 2. Într-un alt castron, se amestecă până se omogenizează perfect ingredientele umede: uleiul de cocos (pe care l-am lăsat în prealabil la temperatura camerei) și zahărul.
 3. Se adaugă oul, apoi siropul de agave/melasa şi, treptat, ingredientele uscate.
 4. La un moment dat, în timpul acestui proces, paletele mixerului se vor îngreuna, de aceea vom continua frământarea cu mâinile. 
 5. Se adaugă toată cantitatea de făină și se amestecă cu grijă.
 6. Aluatul rezultat se dă la rece pentru 15 minute.
 7. După ce timpul a expirat, se întinde aluatul cât mai subțire posibil, între două foi de copt.
 8. Pe foaia de jos se presară făină pentru a putea dezlipi cu ușurință biscuiții.
 9. După ce aluatul a fost întins, îl punem din nou la frigider pentru 15 minute.Poate părea ușor complicat, dar, credeți-mă, merită tot efortul!
 10. Cu ajutorul unui cuțit, se îndreaptă marginile, iar cu ajutorul unei role de perforat aluatul se găurește toată suprafața.Dacă nu aveți perforator, aluatul se poate găuri uniform cu ajutorul unei furculițe.
 11. Se taie aluatul în pătrățele cu un cutter de pizza zimţat.
 12. Biscuiții se dau din nou la rece câteva minute.
 13. Se aşază cu grijă în tavă și se coc la treapta medie a cuptorului cu gaz sau la 160/180 de grade la cuptorul electric pentru 15-20 minute.
Pont:

 • Biscuiţii pot fi tăiaţi şi în alte forme, specifice sărbătorilor.
 • Dacă se optează pentru folosirea siropului de agave sau a celui de arțar, ca și îndulcitor, atunci se impune să creşteţi cantitatea de făină cu minim 50 de grame.