Atunci când ai un copil alergic la proteina laptelui de vacă încerci să adaptezi fiecare reţetă. Așa s-a născut rețeta de cremă de cocos.
Atunci când ai un copil alergic la proteina laptelui de vacă, încerci să adaptezi fiecare tip de mâncare… Aşa s-a născut această reţetă de cremă de cocos care capătă consistența untului din lapte de vacă, dacă este ținută la frigider.
Nuca de cocos este un aliment apreciat care aduce numeroase beneficii sănătăţii având proprietăţi antivirale, antibacteriene şi antifungice.
În periplul căutărilor mele de reţete care să înlocuiască untul din lapte, l-am găsit pe cel de cocos. Tehnicile descoperite nu m-au ajutat, dar ajustând, am ajuns la ce se vede aici. Este un proces uşor anevoios, dar vă garantez că rezultatul merită efortul. De fiecare dată când fac această reţetă, îmi amintesc de copilărie, deoarece, cam tot aşa, bunica aduna smântâna de pe oalele cu lapte bătut.
Pont: dacă folosiţi un blender puternic de minim 750 W şi apă fierbinte, procesul de obţinere a cremei de cocos este mai scurt, dar va rezulta o cremă mai tare.
Sursă foto: diversificare.ro