clătite americane din hrișcă 12 luni

Clătite americane din hrișcă

de Adina
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Clătite/pancakes

Ingredient principal

Iaurt

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

8 porții

Clătitele americane sunt mai groase și mai pufoase decât cele pe care le știm noi din copilărie. Merită să încercați aceste clătite americane din hrișcă!

Clătitele americane sunt mai pufoase decât cele cu care eram noi obișnuiți în copilărie. Pot fi un mic dejun sau o gustare delicioasă și un prilej de a  aduce mai multe substanțe nutritive în meniu. Această rețetă de clătite americane din hrișcă va face deliciul întregii familii.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Procedeul de obținere a compoziției e foarte simplu. Amestecăm într-un vas ingredientele solide - făină de hrișcă, făină de grâu, zahăr brun (dacă îndulcim cu zahăr), sare, scorțișoară și în alt vas cele lichide - ouă, lapte, lapte bătut, unt, îndulcitor natural (dacă îndulcim cu un sirop) după care le mixăm puțin împreună pentru a obține compoziția finală.
  2. Clătitele se prăjesc pe o plită curată, pe care o ungem cu puțin unt. Turnați clătitele folosind un polonic.
  3. “Ajustați” compoziția adăugând lapte, în cazul în care e prea groasă. 
  4. În cazul în care nu vă prea pricepeți la întors clătite, plita trebuie să fie foarte bine încinsă, astfel încât clătitele să nu se lățească foarte tare (clătitele americane sunt mai mici si mai groase).
  5. Când apar mici bule pe suprafața clătitei, e momentul să o întoarceți pe partea cealaltă.
  6. Se coc destul de repede și ies undeva la 12-15 clătite din compoziția dată.
Sursă foto: http://flic.kr/p/a5gwkz