Andive la cuptor – datorită substanțelor nutritive pe care le conţin, andivele încarcă organismul cu energie și au un efect remineralizant. Gustul lor amărui nu le plasează pe lista alimentelor preferate de copii, însă, acest preparat merită încercat.
Paşii necesari preparării
- Se curăță frunzele exterioare care sunt afectate sau îngălbenite, după care se spală bine.
- Se taie andivele în patru.
- Într-o tigaie încălzim untul și sotăm andivele alături de usturoiul pe care îl zdrobim cu ajutorul lamei de cuțit. Adăugăm cimbru, puțină sare și piper.
- Se sotează aproximativ 4-5 minute, după care se adăugă sucul de portocale și mai lăsăm pe foc aproximativ 10 minute.
- După ce am sotat andivele, le așezăm într-o tavă, asezonăm cu sare și piper și acoperim vasul. Le lăsăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru aproximativ 10 minute.
- Descoperim vasul și mai lăsăm încă 10 minute. Poftă bună!
Poftă bună!
Sursă foto: Diversificare.ro