Meniu pentru zile de toamnă | Diversificare.ro

Meniu pentru zile de toamnă

Am ales alimente pline de vitamina C, care întăresc imunitatea copiilor, pregătind organismul pentru iarnă. Unele mâncăruri din acest meniu le veți găsi potrivite și pentru copiii mai mici de 1 an. Chiar dacă alimentul de bază pentru copilul vostru este încă laptele matern, puteți să vă ghidați după acest meniu, oferindu-l parțial, în funcție de etapa de diversificare în care vă aflați.

1. MICUL DEJUN: avocado cu brânză de vaci și semințe
Combinația de ingrediente ne oferă o proporție bună între grăsimile sănătoase necesare dezvoltării copiilor: cele nesaturate ( avocado și semințe) și cele saturate (brânza de vaci). În alimentația celor mici alegeți ca surse de grăsimi pe cele vegetale în proporție mai mare.

Puteți varia puțin înlocuind banana cu piure din fructe de sezon: pere și/sau mere.
În loc de brânza de vaci puteți încerca ricotta sau urdă. În cele din urmă găsim proteine mai ușor de digerat, deci se pot oferi copiilor înainte de împlinirea vârstei de 1 an.

2.  PRIMA GUSTARE: biscuiți numai buni pentru erupții dentare
Biscuiții pot fi preparați în prealabil, putând fi păstrați 2 zile într-o cutie sau într-un borcan de sticlă închis cu capac. Sunt foarte puțin dulci, deci nu strică pofta de mâncare pentru prânz. Se pot ronțăi în drum spre casă de la grădiniță sau în parc, într-o pauză de joacă.

De ce sunt buni: pe lângă alinarea durerilor cauzate de erupții, biscuiții au și valoare nutritivă. Făina integrală oferă un plus de fibre alături de germeni, iar melasa e o sursă de fier și minerale.

3. PRÂNZ: kale cu praz
Varza kale poate fi o sursă importantă de vitamina C. De aceea întărește sistemul imunitar. Dacă nu găsiți kale, puteți înlocui cu varză chinezească (au cam același timp de preparare) sau varză românească nouă ( în acest caz fierbeți mai mult).

4. A DOUA GUSTARE: budincă de gutui cu fulgi de ovăz
Fructul vedetă al anotimpului este gutuia. Este aromată, iar fiartă la abur oferă o dulceață naturală, neavând nevoie îndulcitori suplimentari. Gustarea se poate prepară relativ repede, mai ales dacă folosiți vase mici pentru porții individuale.

5. CINĂ: piure de dovleac și cartofi
Piureul se digeră rapid, ceea ce îl face potrivit pentru masa de seară. Un praf de scorțișoară și/sau nucșoară îl va face mai aromat.

Între mese puteți oferi suc de merișor. Căutați merișor proaspăt în piețe acum toamna, merișor autohton. Aceste fructe de pădure întăresc organismul, sunt antibacteriene. Consumul lor previne infecțiile urinare.

Iată și rezumatul și lista rețetelor pe care le puteți printa. Așa veți fi complet pregătiți pentru meniul de mâine.
Mic dejun: avocado cu brânză de vaci și semințe
Gustare: biscuiți numai buni pentru erupții dentare
Prânz: kale cu praz
Gustarebudincă de gutui cu fulgi de ovăz
Cină: piure de dovleac și cartofi
Între mese: suc de merișor

Iată și Lista de ingrediente, numai bună de printat și luat la piață:

Sursă foto: http://flic.kr/p/N1pA8

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.Learn moreGot it