Biscuiți numai buni pentru erupții dentare (de la 8 luni)

biscuiți de ros Ingrediente:
– ¾ cană făină de grâu integrală (150 g)
– 2 Lg germeni de grâu
– 1 gălbenuș de ou
– 2 Lg melasă sau sirop de malț /alt îndulcitor natural
– 2 Lg ulei vegetal
– 1-3 Lg lapte vegetal
– un praf de scorțișoară și unul de nucșoară
extract de vanilie
Lg- lingură

Mod de preparare:
Într-un bol de amestecă ingredientele uscate. Facem o groapă în mijloc în care amestecăm ingredientele lichide (ou, ulei, melasă, 1 Lg lapte). Cu mâna sau cu lingura de lemn amestecăm toate ingredientele. Vrem să obținem un aluat cu care se lucrează ușor. Dacă este prea uscat, adăugăm câte o lingură de lapte pe rând, până obținem consistența dorită.

Lăsăm aluatul să se odiheanscă 15 minute, timp în care încălzim cuptorul la 180 grade. Întindem aluatul pe o suprafață înfăinată și tăiem biscuiții în formă dreptunghiulară, groși de 1/2 cm. Cu ajutorul unei scobitori puteți scrie numele copiilor sau inițiala sau ce vă dictează imaginația.

Se coc 12-15 minute, până capătă o culoare maronie- bronzată.

Acești biscuiți sunt puțin dulci dar totuși gustoși. Numai buni de ronțăit și de alinat durerile ce vin odată cu erupțiile dentare.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7Z1F3e

Author: Andreea

Sunt pasionată de gătitul sănătos și cu ingrediente naturale. Învăț să creez acele combinații care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor și să le ofere plăcerea gustului.

Share This Post On
  • Elena Lupu

    Buna ziua,ies f tari biscuitii ? Ca cei din cartea Copilul vegetarian ? Multumesc

    • Andreea Archip

      Buna Elena! Ies tari/gumoși, dar nu extrem de tari. Nu completa cu făină foarte multă. Lasă aluatul să se odihnească înainte de a face modificări. Între timp se mai absorb lichidele.
      Dacă vrei, poți pune un praf de bicarbonat și unul de praf de copt.
      Nu îi știu pe cei din cartea copilul vegetarian, deci nu pot face comparația.

      • Elena Lupu

        Am facut si eu ,doar ca am pus si iaurt ,apa in loc de lapte vegetal si unt in locul uleiului,am indulcit cu curmale . au iesit f buni ,gumati si bebe ii adora. Multumesc mult .

        • Andreea Archip

          Interesantă varianta ta! Mulțumim că ne-ai împărtășit-o!

    • Andreea Archip

      Elena, tocmai am scos de la cuptor niște biscuiți. De data asta i-am preparat cu o făină măcinată foarte fin, bio, și au ieșit fragezi. Se întăresc puțin când se răcesc.

  • Crystina

    din ce am citit eu, pt eruptiile dentare este mult mai bun de “ros” un morcov in loc de biscuiti/codru de paine. Imi poate cineva confirma/infirma?

  • IoanaCM

    @Crystina: morcovul este și el o alternativă, totul este să fii atentă ca atunci când i-au dat primii dințișori să nu muște bucățele din el și să se înece cu ele. Pentru alte sugestii despre cum să alini durerile cauzate de erupțiile dentare te poți uita și pe articolul nostru dedicat acestui subiect:http://diversificare.ro/stiati-ca/2013/02/eruptia-dentara-si-dintii-de-lapte/

  • Rodica

    Buna ziua,
    Ce indulcitori pot fi folositi pentru copiii pana intr-un an? Si ce condimente?
    Baietelul meu are 8luni dar nu stiu ce plante aromate, condimente, indulcitori (altele decat stafide si curmale) pot folosi pentru a-i prepara mancarica.
    Multumesc!

  • IoanaCM

    @Rodica: îndulcitorii precum mierea, ştevia, siropul de arţar etc. se recomandă după vârsta de 1 an. Până atunci, cele mai indicate sunt stafidele şi curmalele. Mirodeniile şi plantele aromatice (în special proaspete) se recomandă după 7 luni. Pentru mai multe detalii poţi citi articolul nostru despre mirodenii: http://diversificare.ro/alimente/2011/02/mirodenii-pentru-cei-mici/