Budincă de gutuie cu fulgi de ovăz (de la 7 luni)

Mulțumim Maria pentru rețetă!

Ingrediente:
– 1 cană fulgi de ovăz
– 2-3 gutui
– 1 praf de scorțișoară (opțional)
– puțină apă sau suc proaspăt de mere îndoit cu apă

Mod de preparare:
Alegeți două gutui mari și galbene, fără zgârieturi sau lovituri. Spălați-le și tăiați-le în patru. Scoateți cotorul și semințele.

Așezați bucățile într-o sită a unei oale pentru fiert la aburi sau într-un steamer. Puneți oala pe foc (la foc mare) până când gutuia este roz și moale. La final, scoateți bucățile de gutuie pe o farfurie. Lăsați să se răcească, pasați fin pentru bebelușii mici sau cu furculița pentru cei mai mari.

Într-un vas de sticlă puneți în straturi un rând de fulgi de ovăz, un rând de pastă de gutuie. Peste rândul de gutuie puteți presăra un praf de scorțișoară. La final, turnați deasupra puțină apa sau sucul de mere (gutuile făcute la abur sau  la cuptor au tendința de a deveni dulci, așa că este bine ca sucul de mere să fie îndoit cu apă). Dați la cuptor la foc mic pentru aproximativ 10-15 minute.

Această budincă de gutuie poate fi servită rece sau caldă.

Sursă foto: http://flic.kr/p/5BbfaR

Author: Cititor

Share This Post On
  • Cu ce pot fi inlocuiti fulgii de ovaz?

    • Carmen Calin

      Buna Bianca, nu am incercat, dar cred ca merge cu orice fel de fulgii integrali (grau, orz). Poti incerca cu mei sau quinoa macinate, sau chiar orez, doar ca timpul de preparare va fi mai mare.

      • Francesca

        Meiul trebuie fiert in prealabil sau se poate pune ca atare?

        • Andreea Archip

          Francesca, meiul facut faina se pune ca atare. Va fierbe in apa si sucul lasat de gutui.

  • Eugenia

    Maria, iți mulțumesc pentru rețeta asta grozavă. Am devorat-o la o singură masă toți 4, în frunte cu Horia 🙂

  • fulgii de ovaz trebuie sa fie inmuiati in apa, inainte?

    • Carmen Calin

      Buna Claudia, cred ca merge foarte bine si fara.

  • Rodica

    Am facut azi cu mici modificari: Gutuie din compot de casa pe care am fiert-o la abur inca 10 min (era tare din compot). Am mai fiert si un mar acrisor o data cu gutuia. Am pasat separat gutuia si separat marul. Am pus strat de fulgi ovaz, strat de gutuie, fulgi, mar, fulgi, gutuie si am insiropat cu zeama de la compot si suc de mar. Am dat la cuptor – insa la final nu avea culoarea inchisa din poza ci mai albicioasa. A fost insa delicioasa, si contrastul dintre mar si gutuie… super.