Chec Zebra

de Vali
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Chec

Ingredient principal

Ouă

chec Zebra 3 ani
Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Chec Zebra – un chec pufos și aspectuos! Apreciat de copii și de adulți. Este un preparat foarte gustos și sănătos. Poftă bună!

Chec Zebra – un chec pufos și aspectuos! Apreciat de copii și de adulți. Este un preparat foarte gustos și sănătos. Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Bateţi ouăle cu zahărul până obţineţi o compoziţie omogenă, cremoasă. 
  2. Adăugaţi laptele şi uleiul, amestecând în continuu. 
  3. Puneţi în alt castron făina în care se adaugă praful de copt, apoi turnaţi câte puţin din amestecul cu lapte şi ouă.
  4. Împărţiţi amestecul în două castroane, în unul adăugaţi carobul şi amestecaţi pentru omogenizare.
  5. Ungeţi cu unt sau ulei şi tapetaţi cu făină doua tăvi de cozonac. 
  6. Puneţi în mijlocul tăvii 3 linguri din compoziţia albă. 
  7. Peste aceasta puneţi 3 linguri din compoziţia cu carob, una peste alta, exact în mijloc şi apoi iar trei linguri din compoziţia albă, una peste alta și tot așa.
  8. Timpul de coacere este de 35-40 de minute. 
  9. În primele 10 de minute, lăsați checul să se coacă la foc rapid (180 de grade Celsius), iar apoi la foc potrivit (150 de grade Celsius). 
  10. Testăm cu o scobitoare. Dacă iese uscată, checul este gata.

Sursă foto: http://flic.kr/p/5i2djL

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.Learn moreGot it