Omletă cu spanac şi suc de roşii

Omletă cu spanac şi suc de roşii

de Anca
Masă

Mic-dejun

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

10

Timp de gătire

10

Dificultate

rapide

Porţii

2 porții

Omletă cu spanac şi suc de roşii – este omleta clasică, simplă, reinventată după preferințele celor mici. Pentru un mic-dejun sățios!

Omletă cu spanac şi suc de roşii – un mic dejun gustos și sățios! Numărul mare de vitamine și minerale din spanac îl recomandă drept o legumă excelentă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Spanacul se spală bine și se opărește în apă timp de 1 minut (timp contorizat după ce apa a început să fiarbă). Apoi se scurge și se toacă mărunt.
  2. Separat, tăiem ceapa și usturoiul pe care le înăbușim în puțin ulei. 
  3. Peste ele adăugăm apa și lăsăm la fiert timp de 5 minute. Doar dacă este necesar, putem suplimenta cu puțină apă. 
  4. În tigaie, se amestecă spanacul, usturoiul și ceapa peste care se toarnă ouăle bătute și sucul de roșii. 
  5. În aproximativ 4-5 minute, omleta noastră va fi gata.

În funcție de vârsta și preferințele copilului puteți mărunți mâncarea pregătită cu o furculiță. Sau o puteți pasa cu ajutorul unui blender.

Sursă foto: http://flic.kr/p/9c16cm