Biscuiți cu semințe și făină de cocos (fără gluten)

Print Friendly, PDF & Email

E deja seară, copiii au adormit, iar eu am realizat că nu am nimic diferit și nou pentru micul dejun. Așa că dau repede o fugă în bucătărie să arunc o privire prin dulapuri și prin frigider. Ideea despre ce pot să le pregătesc apare imediat: biscuiți cu semințe și făină de cocos (fără gluten), pe care știu sigur că în 20 de minute îi am gata. Că doar nu-s nebună să stau să gătesc în loc să dorm 🙂
Biscuiți cu semințe și făină de cocos
Ingrediente:
– 1 banană pasată cu furculița
– 1 măr curățat de coajă și ras
– 4 linguri semințe de cânepă râșnite
– 1 linguriță scorțișoară
– 3 linguri ulei de cocos
– 1 linguriță coajă de citrice rasă
– 130 g făină de cocos

Mod de preparare:
1. Într-un castron puneți toate ingredientele și frământați-le ușor cu mâna până când obțineți un aluat care se ține. Dacă vi se pare prea uscat, puteți adăuga puțin lapte vegetal sau chiar apă.
2. Pregătiți o tavă de cuptor cu o hârtie de copt.
3. Cu mâna umedă, formați mici biscuiți pe care apoi îi puneți pe tavă.
4. Introduceți tava în cuptor la 180 grade Celsius timp de 8-10 minute.
5. Scoateți tava, întoarceți biscuiții și pe partea cealalată și mai țineți-i în cuptor încă 8-10 minute.

După ce s-au răcit, am lăsat biscuiții cu semințe și făină de cocos (fără gluten) într-un castron, iar dimineața i-am oferit copiilor împreună cu un pahar de lapte de migdale. I-au cam devorat și cu greu am mai păstrat câțiva pentru fotografia de mai sus.
Cu siguranță 2-3 biscuiți pot fi păstrați și oferiți copiilor în pachețelul pentru școală.

Dragă cititorule, această rețetă poate primi multiple ajustări. Așa că te invit să te lași purtat de imaginație și să te joci cu ingredientele, iar apoi să ne arăți ce bunătăți ai pregătit pentru familia ta.

Author: Eugenia

Înainte de orice, sunt mama a 2 copii mâncăcioși și jucăuși. Le mulțumesc că au (re)adus în viața noastră de părinți ocupați mâncarea sănătoasă, gustoasă și preparată în casă.

Share This Post On