Paste cu sos de smântână (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Pastele au fost mereu pe placul nostru. Mai ales cele la care folosim sosul cu smântână. Și nu de puține ori mi s-a întâmplat ca această rețetă de paste cu sos de smântână să mă scoată din impas.

Paste cu sos de smântână

paste cu sos de smantana

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Începem prin a fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
  2. Între timp, ne ocupăm de sos: curăţăm căţeii de usturoi şi îi feliem subţire.
  3. Sotăm usturoiul în uleiul de măsline împreună cu o lingură de apă.
  4. Alăturat, separăm albuşurile de gălbenuşuri, iar gălbenuşurile le omogenizăm împreună cu smântâna.
  5. Când usturoiul s-a înmuiat, adăugăm smântâna şi amestecăm cu grijă.
  6. Se adaugă una-două linguri din apa în care au fiert pastele. Se adaugă condimentele: sarea, piperul, oregano şi se continuă fierberea la foc mic.
  7. Atunci când pastele au fiert se pun la scurs într-o sită.
  8. După ce sosul a mai fiert aproximativ 5 minute, se adaugă caşcavalul ras şi mozzarella.
  9. Se lasă să mai fiarbă împreună până ce brânzeturile s-au topit.
  10. Apoi se adaugă pastele. Se lasă să mai fiarbă împreună 1-2 minute amestecând continuu.
  11. Se opreşte focul şi se servesc calde, presărate cu parmezan.

Pont:

  • Se pot folosi orice tip de brânzeturi, iar pentru copiii mai mari sau pentru părinți, inclusiv brânza cu mucegai pentru un gust mai aromat.

Author: Elena Iorga

Share This Post On